index
BIO UUTISET KEIKAT AUDIO & VIDEO GALLERIA MEDIA VIERASKIRJA LINKIT KONTAKTI IN ENGLISH

B I O G R A F I AKuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

"Dirty Deeds Indeed -yhtye selviää kunnialla lähes mahdottomasta: he onnistuvat versiossaan AC/DC-klassikosta Let There Be Rock, jonka alkuperäisversio kulkee kuin amfetamiinia syönyt hirvi. Annan Dirty Deedsille Angus Young -arvosanan 9."
Tomi Ervamaa, Helsingin Sanomat 20.2.2006

"Bon Scott -kauden AC/DC:ta jyystänyt jyväskyläläinen Dirty Deeds Indeed oli raakaa rockia tiukasti soittava ryhmä, jonka solisti Timo Heinonen osoittautui mainioksi korvikkeeksi Scottille, tuolle kelpo hulttiolle, naistenmiehelle ja huikealle rock and roll -karjujalle.

Toisin kuin suomalaiset miehet yleensä, pari numeroa liian ahtaisiin farkkuihin takapuolensa tunkenut Heinonen tiesi, että musiikin viedessä tärkeintä on lantion, ei hartioiden liike."

Marko Sirviö, Kaleva 19.2.2006

Suomen kuumin AC/DC-tribuuttibändi Dirty Deeds Indeed keskittyy australialaisyhtyeen legendaarisen alkuperäisen laulajan, vuonna 1980 kuolleen Bon Scottin (1946-1980) aikaiseen materiaaliin.

AC/DC:n Bon Scottin kanssa vuosina 1975-1979 levyttämät albumit High Voltage, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Let There Be Rock, Powerage ja Highway To Hell ovat raa'an alkuvoimaisia klassikkolevytyksiä, joiden materiaali on aina ollut AC/DC:n keikkarepertoaarin kulmakivistöä.

Vuonna 1995 Jyväskylässä perustettu ja alunperin vain yhden omaksi huviksi tarkoitetun keikan takia kasattu bändi osoittautui sen verran suosituksi ja jäsenistölleen sykähdyttäväksi kokemukseksi, että esiintymisten määrää on tasaisesti lisätty alkuaikojen muutama per vuosi -tahdista.

Dirty Deeds Indeed ei silti edelleenkään kierrä ympäri vuoden jokaisen suomalaisen pitserian nurkkia koluamassa, joten kun tämä orkesteri saapuu paikkakunnallesi, kannattaa paikalle ehdottomasti vaivautua.

Hiilipaperikopiomaisen jäljentämisen Dirty Deeds Indeed on jättänyt muille, koulupukuja ja orjallista imitaatiota tärkeämpää on AC/DC:n musiikille kunniaa tekevä räyhäkkä show. Luvassa onkin AC/DC:n alkuaikojen klubikeikkojen kaltaista raivokasta intensiteettiä ja ajatonta rock-musiikkia sellaisella pelimanniotteella rusikoituna, että heikompaa hirvittää.

Mediassa Dirty Deeds Indeed on ollut esillä muun muassa Helsingin Sanomissa, Moon TV:llä, Radio Cityssä ja Radiomafiassa, jonka AC/DC-päivän suorassa lähetyksessä yhtye soitti neljän biisin pituisen minikeikan helmikuussa 2000.

Dirty Deeds Indeed on myös mukana (ainoana suomalaisena esiintyjänä) yhdysvaltalaisen Shark Bite Recordsin kesällä 2003 julkaisemalla AC/DC-tribuuttialbumilla Voltage Overload: A Tribute to AC/DC.

Lista Dirty Deeds Indeedin tähän mennessä keikoilla soittamista kappaleista löytyy täältä.


TIMO HEINONEN
laulu
SAMI MÄÄTTÄ kitara ja laulu
JUHO HÄMÄLÄINEN kitara ja laulu
TEEMU AUVINEN rummut
PEKKA MÄKINEN basso


Aikaisempia jäseniä:
TERO TUOVINEN: basso 2000-2011
RIKU SAARANLUOMA: basso 1998-2000
JULLE JUNTUNEN: basso 1995-1998
MIKKO HOLAPPA: rummut 1996-2000
JARO JOENSUU: rummut 1995