index
BIO UUTISET KEIKAT AUDIO & VIDEO GALLERIA MEDIA VIERASKIRJA LINKIT KONTAKTI IN ENGLISH

RED NECK, JYVÄSKYLÄ, 1.5.2009

Saimme tämän keikan parin viikon varoitusajalla, kun alunperin vappukeikalle buukattu Leverage joutui perumaan esiintymisensä tapaturman takia.

Hirveästi emme suostuttelua tarvinneet, sillä onhan sitä huonompiakin keikkapäiviä olemassa kuin vappupäivä, semminkin kun kyse oli tänä vuonna perjantaista: työnjuhlijoita ei suotta patistella seuraavaksi aamuksi sorvin ääreen.

Suomen jääkiekon MM-joukkue toimi valkokankaalta käsin lämmittelijänämme. Kun kumilätkän läiskiminen viimein loppui Sveitsissä, pääsimme me puolilta öin lauteille.

Osa yleisöstä oli selvästikin ollut seuraamassa kiekkokarkeloita muualla, sillä väkeä valui sisään muutamien ensimmäisten biisien aikanakin. Täyteen tupa joka tapauksessa tuli ja perusteellisen hikinen keikka soitettiin.

Eturivin fanilta saimme hetkeksi lainaksi hienoa (tuohon pitäisi ehkä laittaa lainausmerkit, mutta menkööt) afro-peruukkia, joka vieraili molempien kitaristien päässä. Vappunenät meillä olikin omasta takaa.

Loppuun vedettiin vielä vapun kunniaksi harvoin soitettu Rocker-rypistys. Olemme tainneet tarjoilla kyseisen Dirty Deeds Done Dirt Cheap -albumin rock'n'roll-junttauksen keikalla vain kerran aikaisemmin. Ja silloinkin Red Neckissä.

Puolentoista tunnin mättämisen jälkeen neljä viidesosaa soittajistosta oli takahuoneessa sitä mieltä, että keikka oli yksi parhaimmista vedoistamme.

Tätä mieltä olemme olleet muuten huolestuttavan usein viime aikoina. Tai mitäs huolestuttavaa siinä on, me nyt vaan taidamme olla hyvässä iskussa. Sitä se 14 vuoden rutiini teettää.

Ja se ärrimörrimuroja iltapalaksi syönyt kitaristikin oli samaa mieltä yön yli nukuttuaan.

Red Neckissä on aina ollut helevetin hyvä meininki, jota vielä edesauttaa sopivan kokoinen ja akustiikaltaan kelvollinen lava. Niin nytkin. Joten kiitos Red Neck, kiitos Jyväskylä!

Ja erityisesti esitämme kiitokset valomiehenä jälleen hienosti toimineelle Ismolle, jota emme älynneet keikan jälkeisessä moukkamaisessa euforiassa pyyteettömästä talkootyöstään kunnolla kiittää.

 

Setti:

01 IT'S A LONG WAY TO THE TOP
(IF YOU WANNA ROCK'N'ROLL)
02 HELL AIN'T A BAD PLACE TO BE
03 SIN CITY
04 WALK ALL OVER YOU
05 PROBLEM CHILD
06 SHOT DOWN IN FLAMES
07 JAILBREAK
08 THE JACK
09 DIRTY DEEDS DONE DIRT CHEAP
10 GIRLS GOT RHYTHM
11 BAD BOY BOOGIE
12 HIGH VOLTAGE
13 HIGHWAY TO HELL
14 LET THERE BE ROCK
--
15 WHOLE LOTTA ROSIE
16 T.N.T
17 ROCKER

TAKAISIN KEIKKOIHIN