index
BIO UUTISET KEIKAT AUDIO & VIDEO GALLERIA MEDIA VIERASKIRJA LINKIT KONTAKTI IN ENGLISH

ROXX CAFE, HANKO 9.11.2002

Jyväskylästä on Hankoon 379 kilometriä. Siksipä orkesterin oli määrä kokoontua Bar 68:ssa klo 12.30, jotta matkaan päästään ajoissa. Yllättävää kyllä, kaikki jäsenet olivatkin paikalla lähes aikataulun mukaisesti, eli jonkin verran jälkeen kello yhden. Kunhan auton jäätyneestä käsijarrusta oli selvitty ja tavarat pakattu peräkärryyn, alkoi matka vähän ennen kahta. Olimme liikenteessä pihiyttämme henkilöauton ja peräkärryn yhdistelmällä, sillä näin soittajan taskunpohjalle jää muutakin kuin yökerhon drinkkilaskun kuitti reissun päätyttyä. Matkustusmukavuus tosin on suoraan sanottuna perseestä, mutta kuten jälleen huomasimme, Jaloviina-merkkinen ihmejuoma poistaa jopa ahtauden Volkswagen Venton takapenkiltä.

Hanko, tuo Suomen eteläisin paikkakunta, saavutettiin viimein vähän ennen kello kahdeksaa illalla. Backline ja PA pystyyn, viiden minuutin soundcheck, wiener-leikkeet ja oluet naamariin, ja taksilla reilun kilometrin päässä sijaitsevaan majoituspaikkaan, vuonna 1881 rakennettuun venäläisvallan aikaiseen villaan. Siellä villan ystävällinen isäntä tarjosi soittajaplantuille hyvää konjakkia ja keissin IV-olutta. Hyvä, että älysimme keikalle lähteä.

Roxx Cafe -nimiseen keikkamestaan oli saapunut kiitettävästi kansaa, varsinkin kun ottaa huomioon, että kesäkaupunkina paremmin tunnettu Hanko on talvisin varsin hiljainen. Jengi istui silti valtaosin pöydissään, eturivissä kiitettävällä tarmolla jorailleita naishenkilöitä lukuun ottamatta. Tämä olikin miellyttävää vaihtelua, sillä yleensä Dirty Deeds Indeedin keikoilla lavalta pääsee näkemään vain toisilleen kyynärpäätä tarjoavia äijänköriläitä... Me pistimme joka tapauksessa pystyyn (tapamme mukaisesti, kröhöm) perkeleenmoisen rock-shown, ja uskallan väittää, että jengi sai lipusta maksamalleen viidelle eurolle vastinetta.

Loppuilta sujui päihteiden sivistyneen naukkailun parissa, toisilla jopa aamukuuteen saakka. Silti orkesteri oli terhakkaasti roudaamassa eli pakkaamassa tavaroita kärryyn Roxxissa jo sunnuntaina klo 13 aikoihin. Takaisin Jyväskylään lähdettiin ajamaan vähän jälkeen kahden, tällä kertaa Petäjäveden kautta koukaten, jonne lainassa ollut PA jätettiin. Tämän kirjoittaja oli kotona roudauksien ja soittajaplanttujen kotiin viemisen jälkeen klo 22.30. Huh huh.

P.S. Harrietille erityiskiitos opastetusta Hanko tutuksi -kävelykierroksesta!

 

01 Live Wire
02 Hell Ain't A Bad Place To Be
03 Sin City
04 Dog Eat Dog
05 Problem Child
06 Down Payment Blues
07 Ride On
08 Whole Lotta Rosie
09 Girls Got Rhythm
10 High Voltage
11 Shot Down In Flames
12 Dirty Deeds Done Dirt Cheap
13 If You Want Blood (You've Got It)
14 Let There Be Rock
15 Highway To Hell
16 T.N.T.

TAKAISIN KEIKKOIHIN