index
BIO UUTISET KEIKAT AUDIO & VIDEO GALLERIA MEDIA VIERASKIRJA LINKIT KONTAKTI IN ENGLISH

Dirty Deeds Indeedin haastattelu TV Jyväskylän Menoa Laineille -ohjelmassa 2.12.1996. Haastattelija Sari Laine. Haastateltavina Timo Heinonen (TH), Juho Hämäläinen (JH) ja Sami Määttä (SM). Yhtye esitti kappaleet High Voltage ja Sin City.

Sari Laine: Ne, jotka enemmän rokkia tuntevat, voisivat Dirty Deeds Indeed -nimestä päätellä bändin soittavan AC/DC:n musiikkia. Nyt minun on ihan pakko kysyä että minkä ihmeen takia?

Juho Hämäläinen: Alunperin meidän piti tehdä vain yksi keikka. AC/DC on Samin ja minun aivan ehdoton suosikkibändi, ja sen tahdissa me opettelimme suunnilleen soittamaan kitaraakin. Eka keikka meni niin hyvin, että päätimme soittaa toisen heti perään vuoden päästä. Tämä keikan, joka meillä on nyt lauantaina, edeltäjä oli viime toukokuussa, joten ei me nyt ainakaan liian ahkeraan keikkailla.

SL: Eli teillä on ilmeisesti jotain muitakin virityksiä kuin vain tämä bändi?

JH: Joo, kyllä meistä taitaa jokainen soittaa jossakin muussa bändissä.

SL: Se ei vielä riitä, että soitatte vain AC/DC:tä, vaan olette vielä rajannut aiheenne niin, että soitatte vain niitä biisejä, joita edesmennyt Bon Scott lauloi. Miksi näin?

Timo Heinonen: No joo, se on ehkä rehellisempää ja siinä on myös enemmän huumoria mukana.

SL: Minkälaista huumoria?

JH ja TH: HUONOA! (naurua)

JH: Monethan siitä puhuvat, että se on sitä ainoaa oikeata AC/DC:tä. Ja soittaahan AC/DC vielä nykyäänkin keikalla nykyisen laulajan kanssa näitä biisejä. Niistä biiseistä, joita meidän setissä on, on varmaan yli puolet myös AC/DC:n nykyisessä keikkasetissä. Eiköhän se kerro, että kysymys on hyvästä musiikista.

SL: Monta semmoista biisiä sitten on, joita te voitte soittaa, kun teillä on tämä rajaus?

Sami Määttä: Meillä on tällä hetkellä treenattuna 18 biisiä. Vielähän niillä on levyillä kymmeniä biisejä, joita emme ole harjoitelleet. Olemme kuitenkin koettaneet pysyä näissä suht' tutuissa kappaleissa, tosin on meillä ohjelmistossa myös sellaisia biisejä, joita AC/DC ei ole tietääkseni koskaan soittanut livenä.

JH: Me rakennettiin keikkasetti alunperin AC/DC:n vuoden 1979 kiertueen mukaan, mutta siinä oli mukana muutama niin huono biisi, että valitsimme levyiltä parempia biisejä tilalle. Siinä mielessä tämä ei ole aivan aitoa meininkiä.

SL: Oletteko muuten ottaneet esikuvaltanne oppia esiintymisessä ja lavakarismassa ja liikehdinnässä?

TH: Elämäntavoista nyt ainakin (naurua).

SL: Bon Scott taisi kuolla hieman epämiellyttävissä merkeissä. Teillä tuskin lienee samanlainen kohtalo tavoitteissa?

JH: No, ei aivan vielä ainakaan. Katsotaan sen jälkeen, kun olemme vähän menestyneet (lisää naurua).

SL: Aiotteko te ihan tosissanne jatkaa tällä bändillä ja tällä formaatilla? (No perkele, mitäs ihmeellistä tässä on... humppaako sitä pitäisi soittaa?! web master kuusi vuotta myöhemmin huom.)

SM: Mikä ettei, tämähän on kivaa. Idea on siinä, ettei keikkailla liian usein, niin tähän ei leipiinny. Aina silloin tällöin voi turhaumat ja aggressiot käydä paukuttamassa pihalle hikisellä keikalla.

JH: Ei tästä ole tarkoitus mitään keikkaraakkia tehdä niin, että kiertäisimme tyyliin 200 keikkaa vuodessa jossakin Ypäjällä ja Kyyjärven kylillä. Silloin tällöin ja silloinkin fiksuissa paikoissa.

SL: Onko Jyväskylän Tuoppisankari, jossa lauantaina 6.12.1996 soitatte, sellainen?

JH: Saas nähdä. Viimeksi ainakin se oli niin täynnä, että meinasi talo räjähtää. Katsotaan miten nyt käy. Seuraavaa keikkaa saakin jo odottaa reilusti ensi vuoden puolelle, joten kannattaa tulla katsomaan!

TAKAISIN MEDIAAN