index
BIO UUTISET KEIKAT AUDIO & VIDEO GALLERIA MEDIA VIERASKIRJA LINKIT KONTAKTI IN ENGLISHJulkaistu Savon Sanomissa 21.2.2002

Vanhan kunnon
AC/DC:n kunniaksi

Kuopio
SS

Viiden jyväskyläläismiehen nuoruusvuosien suuri intohimo – rocksuuruuden AC/DC:n 1970-luvun tuotanto – on pitänyt Dirty Deeds Indeed -bändin kasassa pian jo kahdeksan vuotta. Yhden keikan tapaukseksi syntynyt tribuuttibändi ei jäänytkään kertalaukaukseksi vaan AC/DC:n alkurock soi keikoilla edelleen hyväksi todetulla kaavalla. Perjantai-iltana bändi esiintyy Kuopiossa Joe Dog’s Rock Cafessa. Keikalle on vapaa pääsy.

Dirty Deeds Indeedin soittolista pitää linjansa, sillä kaikki biisit ovat AC/DC:n tuotantoa bändin edesmenneen laulajan Bon Scottin kaudelta. Laulaja otti, tukehtui oksennukseensa ja kuoli vuonna 1980, mutta Scottin aikakauden rockin raaka henki elää, vakuuttaa Dirty Deeds Indeedin kitaristi Juho Hämäläinen. Tuttuja juttuja tuolta ajalta ovat sellaiset klassikot Highway To Hell ja Let There Be Rock.

Dirty Deeds Indeedin laulajana toimii Timo Heinonen, kitaristeina Hämäläinen ja Sami Määttä, basistina Tero Tuovinen ja rumpalina Teemu Auvinen. Jokainen soittajista toimii myös omilla suunnillaan. Vuodessa keikkoja on sen verran harvassa, että tien päälle on kaihoa.

– Nykyisin jokainen keikka on tapaus sinänsä. Sitä odottaa kuin juhlaa, että päästään taas soittamaan, kertoo Hämäläinen.

Sanomalehti Keskisuomalaisen rocktoimittajana Hämäläinen on kohdannut liudan raskaan rockin raskasta kaartia, sellaisia nimiä kuten Dion, Anthraxin, David Coverdalen ja Yngwie Malmsteenin. Se yksi on jäänyt joukosta uupumaan.

– Kaikki muut kunnianhimot alkavat olla täynnä, mutta AC/DC:tä en ole vielä tavannut. Paljon olisi kyllä asiaa Angus Youngille, miettii Hämäläinen.

TAKAISIN MEDIAAN