index
BIO UUTISET KEIKAT AUDIO & VIDEO GALLERIA MEDIA VIERASKIRJA LINKIT KONTAKTI IN ENGLISH


BON SCOTT IN MEMORIAM -MINIKIERTUE 19.-21.2.2004
Helsinki - Stella Star Club 19.2. / Mikkeli - Carneval Caramel 20.2. / Lappeenranta - Old Cock 21.2.

Lappeenranta, Old Cock 21.2.2004.

EIHÄN TÄMÄNNIMISEN PUBIN OHI VOI AJAA, EIHÄN?

Aamu koittaa, toisille aikaisemmin, toisille vähän myöhemmin. Aamiaisella taitaa käydä vain yksi soittaja... Roudaus klo 14 sujuu miten sujuu, mutta ei auta itku markkinoilla, pakko jatkaa matkaa... Kovin kauan autot eivät kilometrejä ehdi niellä, sillä jo Ristiinassa (n. 20 kilometriä Mikkelistä Lappeenrantaan) on pakko pysähtyä. Silmiin osuu Pökkäri Pub. Eihän tuon nimisessä baarissa voi olla käymättä!

Virkistävien virvokkeiden jälkeen seurue viimein jättää Savon taakseen suuntanaan Lappeenranta. Jonne saavutaankin jo tavaksi tulleeseen klo 18 aikoihin. Old Cock on kaksikerroksinen pubi, jonka esiintymisestradina toimii alakerran nurkka. Varsinaista lavaa ei ole, esiintymiskorokkeelle mahtuvat vain rummut. Tässä vaiheessa alkaa hieman huolettaa, olemmeko liian kovaääninen bändi tällaiseen tilaan ja minkälaista väkeä saapuu yleensä paikalle.

KEIKKA NÄKYY YLÄKERTAAN VIDEOSCREENILTÄ.

Suoraan sanottuna melkoisen väsähtäneen soundcheckin jälkeen nautitaan talon tarjoamat järistyttävän isot toastit, samalla kun killittelemme yläkerran videoscreeniltä, miltä se esiintymisestradi oikein näyttää. Keikka kun tultaisiin näyttämään yläkerran yleisölle sen kautta.

Majoituspaikka turistihotelli Lappee sijaitsee parin kilsan päässä Lappeenrannan keskustasta. Sinne pääsemme noin klo 20.30. Tässä vaiheessa veto on aika rajusti poissa. Kahden illan rasitukset alkavat tuntua kehossa. Tuleekohan tästä keikasta laiskanpulskea pohjanoteeraus, bändin pessimisti tuumii hiljaa mielessään, samalla kun flunssakin antaa jälleen muistuttaa itsestään.

SILLÄ SE LÄHTEE, MILLÄ ON TULLUTKIN.

No, sillä se lähtee, millä on tullutkin, tuumii eräskin pelimanni. Ja viisauden sanoja lausuikin, sillä kun taksi vähän ennen klo 23 tulee hakemaan retkuetta esiintymispaikalle, oli pumpussa taas virtaa vaikka muille jakaa.

Old Cockissa on tässä vaiheessa ulkona jono, joka ei kuulemma kadonnut keikan aikana mihinkään. Sisällä oli väkeä niin paljon, että soittajapoikia alkoi väkisinkin hymyilyttämään. Samalla tosin myös hieman hirvitti, olihan luvassa esiintyminen samassa tasossa yleisön kanssa.

Lauteille lähdettiin jonkin verran ennen puolta kahtatoista saman setin turvin, mitä Mikkelissäkin oli tarjottu. Ja kas, perkeellinen myllytys pärähti yleisössä käyntiin saman tien. Tästä taitaakin tulla rokkikeikka, tajusi bändin pessimistikin tuumia.

TERON UUSI BASSO, FENDER JAZZ BASS VUOSIMALLIA 1975.

Biisi biisiltä väki työntyi lähemmäs, mikä saattoi johtua siitäkin, että vokalisti Timo kutsui yleisöä pariinkin otteeseen likemmäs, koska soittajien edustalla oli kuulemma vielä tilaa. Vitut siellä mitään tilaa ollut, mutta taisi olla vokalisti huumorimiehiä.

Loppukeikasta tapahtui sitten se, mitä kirjoittaja oli vähän pelännytkin: etuhampaisiin kolahti mikrofoni sellaisella voimalla, että keikan jälkeen saldoksi kirjattiin yksi lohjennut etuhammas. Hammaslääkärireissuahan se tietää. Viimeisten biisien aikana väkeä on "lavalla" niin paljon, että voi sanoa soiton sujuneen yleisön keskellä. Eli kaiken kaikkiaan melkoisen väkevää rokkimeininkiä, eikä mitään siveää sievistelyä!

Keikan jälkeen... no, arvaatte varmaan. Old Cockista siirytään legendaarisen bassotaitelija Silu Seppälän tapaamisen jälkeen Cannibals-nimiseen klo 04 auki olevaan menomestaan, ja sieltä pilkun jälkeen grillin kautta hotellille. Nyt ei enää jatkoja jakseta pitää, kolmen päivän remuaminen vaatii veronsa ja Nukkumatti tulee kylään lähes saman tien.

Seuraavana aamuna saamme kuulla, että hotellin vastaanoton kassa oli ryöstetty yön aikana. Me sitä emme kuitenkaan tehneet, tähdennettäköön se näin julkisesti...

Iltapäivällä roudauksen jälkeen käymme vielä syömässä Old Cockin naapuripitseriassa, sen jälkeen onkin aika hyvästellä basisti Tero, joka suuntaa kohti Espoota muun seurueen ottaessa kohteeksi Jyväskylän.

Kiitti jengi!

Setti: 01 HELL AIN'T A BAD PLACE TO BE / 02 ROCK’N’ROLL DAMNATION / 03 SIN CITY / 04 PROBLEM CHILD / 05 SHOT DOWN IN FLAMES / 06 JAILBREAK / 07 RIDE ON / 08 BAD BOY BOOGIE / 09 GIRLS GOT RHYTHM / 10 DIRTY DEEDS DONE DIRT CHEAP / 11 IF YOU WANT BLOOD (YOU'VE GOT IT) / 12 HIGH VOLTAGE / 13 LET THERE BE ROCK / 14 HIGHWAY TO HELL / 15 WHOLE LOTTA ROSIE / 16 T.N.T.

 

JA TÄHÄN PITÄISI MAHTUA?

HIENOJA LAPPEENRANTALAISIA TUPA TÄYNNÄ!

HIENOJA LAPPEENRANTALAISIA TUPA TÄYNNÄ EDELLEEN!

KIITOS YLEISÖLLE!

ENSIMMÄINEN SIVU EDELLINEN SIVU